понеділок, 12 листопада 2007 19:22

Жителі німецького села відгородилися від комах стіною безпеки

Зоологи, до яких жителі звернулися за порадою, не змогли пояснити їм, звідки приходять багатоніжки – Megaphyllum unilineatum.

Жителі німецького села Оберайхштет (Баварія) в боротьбі з комахами звели навколо населеного пункту стіну заввишки 30 сантиметрів. Споруда перегородила шлях багатоніжкам, які щоосені ось вже впродовж декількох сотень років ночами наповнюють це селище.

За словами місцевого жителя, 45-річного Бернарда Кодерера, минулий рік був найважчий. "Доріжка до мого будинку була вся вкрита комахами. Кроку не можна було ступити, щоб не роздавити підошвою десяток багатоніжок. Стояв жахливий запах", - додав він. Староста села Ханс Харрер відзначив: "Ми пробували в осінній період повністю вимикати вуличне освітлення, але це не допомогло".

Зоологи, до яких жителі звернулися за порадою, не змогли пояснити їм, звідки приходять багатоніжки - Megaphyllum unilineatum. Натомість вони допомогли їм спорудити фанеровану металом загородку з виступаючим краєм. Отруту вирішили не використовувати тому, що його було б потрібно дуже багато.

Тепер кожен вечір можна спостерігати, як тисячі комах копошаться навколо цієї загородки. Відзначимо, осінню 1900 року потяги, що проходили поблизу, вимушені були зупинятися, оскільки багатоніжки, що потрапляли під потяг, знижували зчеплення коліс з рейками, пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Жителі німецького села відгородилися від комах стіною безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути