Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 15:51

Жіноча колонія в Тбілісі припинила голодовку

Ув"язнені тбіліської жіночої колонії, які оголосили голодовку 8 червня, припинили акцію протесту. Журналістам про це розповіла лідер правозахисної організації "Колишні політв"язні - за права людини" Нана Какабадзе.

Жодна з вимог, висунутих ув"язненими, не була виконана. За словами глави НВО, вони були вимушені відмовитися від голодовки під тиском тюремної адміністрації що і ув"язнених, що мають у в"язниці певні привілеї.

Всього, як заявила Нана Какабадзе, в акції протесту взяли участь 205 осіб. Більшість з них припинили голодовку на прохання Католікоса - Патріарха Всія Грузії Ілії Другого. Тим часом близько сорока ув"язнених з 21 червня відмовилися і від води, проте у результаті послідували прикладу своїх товаришів і відновили прийом води та їжі.

Ув"язнені заявляли, що слідство відносно них велося з порушеннями, і наполягали на перегляді кримінальних справ. Крім того, вони вимагали поліпшити умови утримання в колонії. У департаменті з виконання покарань грузинського міністерства юстиції їхні претензії назвали "абсурдними".

Тим часом ув"язнені, за інформацією агентства, не збираються відмовлятися від своїх вимог, вони мають намір знов влаштувати голодовку 28 червня, повідомляє Новості-Грузія.

Зараз ви читаєте новину «Жіноча колонія в Тбілісі припинила голодовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути