Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 20:25

Жінки досі в меншості у музичній індустрії: про що говорили на Music Conference Ukraine
8

В Києві відбулася Music Conference Ukraine
Фото: Олександра Калінчук
В Києві відбулася Music Conference Ukraine
В Києві відбулася Music Conference Ukraine
В Києві відбулася Music Conference Ukraine
В Києві відбулася Music Conference Ukraine

12-14 липня відбулася Music Conference Ukraine у партнерстві з найбільшим фестивалем у Східній Європі Atlas Weekend. За 3 дні всі бажаючі могли познайомитися зі специфікою музичної індустрії та обмінятися досвідом.

На конференції було 30 експерті з Європи, Канади, Індії та Японії. Першою дискусійної панеллю, яка відкрила конференцію , стала тема "Бізнес-івенти в музичній сфері".

Директор концертної агенції H2D Сергій Малецький розповів про те, як один з його контактів зміг "здобути" особисту зустріч з засновником корпорації Virgin Group Річардом Бренсоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портрет важливої людини України і 23 беруші: розповіли про райдери з гумором

"Хвилина часу такої людини коштує вкрай дорого і він не зустрічається з усіма бажаючими. На одній з конференцій, де виступав Річард, знайомий грунтовно підготувався. Міг поставити запитання з залу не тільки щодо виступу, але і більш особистого характеру: "Містер Бренсон, підкажіть, який урок вашого батька Едварда Джеймса Бренсона ви пам'ятаєте до сих пір?" Тільки завдяки такій мінімальній гугл-підготовці і маленькому гачку з повною згадкою імені батька, Річард виділив цю людину в залі. Попросив свого помічника запросити його на спільну вечерю. Саме з таких нюансів складаються знайомства і будується перший "плацдарм" для міжнародного промо і турів", - каже Малецький.

На Music Conference Ukraine пройшла нетворкінг-сесія, де всі бажаючі змогли по 5 хвилин поспілкуватися з кожним закордонним експертом в форматі speed-dating. Відбувся пітчинг музичних проектів, де 6 фіналістів змагалися за грошовий приз на розвиток своєї кар'єри.

Спеціаліст з авторського права Юлія Іськова готувала молодих музикантів до розуміння азів своїх прав і можливості правильно захищати свою музику онлайн. Юліяна Ілієва розповідала про можливості Apple Music для музикантів, Любов Кевхаян і Давід Балі з угорського експортного офісу підсумовували свій досвід роботи із стрімінговимі сервісами, а Егле Гедмінайте з Литви поділилася секретами міжнародного промо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Монатіком єдиним: хто з українських артистів може зібрати "Олімпійський"

Особливе місце на конференції зайняла тема "Жінки в музиці", яка була організована за партнерства з British Council Ukraine. Паблішер з Німеччини Аніка Янковські, організаторка угорських фестивалів Наталія Якаб, журналістка IQ Magazine в Британії Анна Грейс , представниця лондонського офісу однієї з найбільших агенцій талантів United Talent Agency Христина Остін і Людмила Цимбал ділилися своїми історіями про те, як вони потрапили в музичний світ. Говорили про складнощі через гендерне питання і чому дослідження показують, що жінки досі представлені в меншості майже у всіх секторах музичної індустрії. На завершення вечору відбулась презентація Катерини Кравчук про гендерне дослідження "Британської ради" культурних та креативних індустрій в Україні та сусідніх країнах, яке підтвердило актуальність більш глибокого вивчення цього питання.

Лідери думок України та світу вдруге зібралися у Каневі на Міжнародному економіко-гуманітарного форумі Ukrainian ID. Темою Форуму стала "Революція цінностей". Учасники Ukrainian ID створювали стратегії термінових дій у галузях економіки, екології, інфраструктури, енергетики, освіти, технологій, культури, а також в питаннях гендерної рівності, розвитку освіти, культури та туризму. За результатами роботи буде видана Конституції цінностей.

Зараз ви читаєте новину «Жінки досі в меншості у музичній індустрії: про що говорили на Music Conference Ukraine». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути