вівторок, 19 лютого 2019 16:05

Жінка антикорупціонера видала з головою родинні мільйони

Журналісти виявили у родини прокурора мільйони незадекларованого майна.

Ідеться про прокурора відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Руслана Біловара. Його дружина Ірина хизується в соцмережі Instagram розкішним життям, йдеться у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Зокрема, на фото Ірина позувала у годинниках бренду Graff Butterfly ціною 120 тисяч доларів (понад 3,2 млн грн) та Rolex за мільйон гривень. Витрат на придбання дорогих аксесуарів Біловар жодного разу не декларував.

Автор: 24tv.ua
  Ірина Біловар позує в годиннику компанії Graff Butterfly, яка виготовляє ювелірні вироби королівського класу. Годинник має ремінець зі шкіри алігатора, корпус з білого золота. Циферблат прикрашений смарагдами та діамантами
Ірина Біловар позує в годиннику компанії Graff Butterfly, яка виготовляє ювелірні вироби королівського класу. Годинник має ремінець зі шкіри алігатора, корпус з білого золота. Циферблат прикрашений смарагдами та діамантами
Автор: 24tv.ua
  На іншому знімку вона позує в годиннику Rolex за мільйон грн
На іншому знімку вона позує в годиннику Rolex за мільйон грн

Окрім годинників, Ірина Біловар позує із сумочками Chanel, Louis Vuitton та Valentino. За приблизними підрахунками, їхня вартість - 10 тисяч євро (майже 308 тисяч грн).

У Інстаграм жінки також з'явилося авто Audi Q7 2017-го року вартістю 1,5 млн грн. Ірина пише: їздить у ньому на роботу. У декларації її чоловіка користування чи володіння цим автомобілем не зазначено. Авто такої ж марки зареєстроване на підприємство мами прокурора Людмили Біловар.

Автор: 24tv.ua
  Також в Instagram Біловар опублікувала фото з автомобілем Audi
Також в Instagram Біловар опублікувала фото з автомобілем Audi

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імовірний організатор убивства Гандзюк за безцінок отримав базу відпочинку - ЗМІ

За 3 роки, за підрахунками журналістів, родина прокурора витратила на відпочинок 1,72 млн грн. З урахуванням годинників, аксесуарів та незадекларованного авто витрати сягнули майже 8 млн грн.

Протягом трьох минулих років дружина прокурора 7 разів відпочила у готелі Rixos Sungate в Туреччині. Жінка зупинилась в апартаментах Deluxe площею у 70 кв. м з індивідуальною терасою, вітальнею, 2 ванними кімнатами та виходом до басейну. Сім тижневих турів обійдуться у 700 тисяч грн. У 2015-ому Ірина відпочивала у грецькому готелі Suni Beach Resort за 70 тисяч грн.

За два тижні родина Біловар поїхала на тиждень на Мальдіви. У готелі Anantara dhigu maldives resort зупинилися у віллі Sunrise. Вартість подорожі - 300 тисяч гривень. У 2017-ому, у тому ж готелі, відпочивали у віллі Pool площею 180 кв. м з особистим басейном. Тижневий тур обійшовся орієнтовно у 400 тисяч грн.

Крім цього, в період з 2015 по 2017 рік Ірина Біловар декілька разів відвідувала модні покази у Мілані та їздила відпочивати у Париж та ОАЕ. Згідно з геотегами, Ірина зупинялась в готелях Principe Di Savoya, Chambiges Elysees, Pallazo Matteotti та Fairmont Ajman. Наприкінці 2017-го вона зустрічалася з подружками в Москві. Зупинилась у готелі National на Червоній площі.

Автор: 24tv.ua
  У мережі жінка постить багато фотографій з відпочинку
У мережі жінка постить багато фотографій з відпочинку

У 2015 році Руслан Біловар вніс у свою електронну декларацію майже 8, 5 млн грн готівки. Однак попри подальші витрати, зафіксовані на фото його дружини, надалі його статки не зменшилися, а зросли. У 2017 році прокурор декларує понад 10 млн грн заощаджень.

"Теоретично зростання готівкових коштів прокурора можна було б пояснити бізнесом батьків. У різні часи вони заснували декілька компаній: "Карпати ЛТД", "Закарпаттякурортмінводи" та юридичну фірму "Біловар і Ко". Але, за даними Bihus.Info, ці фірми родини Біловарів за 5 останніх років офіційно заробили лише 2 млн 800 тисяч грн. В період з 2015 по 2017 рік мама прокурора офіційно подарувала сину лише мільйон гривень", - пише Bihus.info.

Брат Руслана Біловара Богдан пішов з посади прокурора після звинувачень у хабарництві. За версією слідства, Богдан Біловар разом зі своїми прокурорами-колегами вимагали 8 тисяч доларів хабара у начальника відділу УМВС на Львівській залізниці. Натомість прокурори, казало слідство, пообіцяли закрити очі на порушення посадовця. Прокурор виграв справу в апеляційній інстанції, але на роботу в прокуратуру не повернувся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновниця КМДА працює рік і отримує найбільші премії

На публікаціях у соцмережах "спалився" заступник директора департаменту охорони здоров'я КМДА Геннадій Лепський. Він активно хвалився новим автомобілем Porsche Cayenne вартістю 2,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Жінка антикорупціонера видала з головою родинні мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути