Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 09:45

Землетрус на Сахаліні викликав цунамі в Японії

У результаті землетрусу у четвер на півдні Сахаліну, на західному узбережжі японського острова Хоккайдо було зафіксовано цунамі з висотою хвиль близько 20 сантиметрів.

Після цього японські синоптики випустили попередження про те, що висота хвиль може досягти 50 сантиметрів, проте пізнє попередження було зняте. Нагадаємо, перший землетрус силою 6,4 бала відбулося за 60 кілометрів від Південно-Сахалінська у районі міста Невельськ, внаслідок чого загинула 23-річна дівчина.

Пізніше у морі на захід від Сахаліну стався ще один сильний землетрус силою 5,9 бала. На півдні Сахаліну сейсмологи зареєстрували більше 20 повторних підземних поштовхів магнітудою від трьох до шести балів.

Очікується повторення землетрусів. В даний час у Невельську немає світла, але протягом години, обіцяє губернатор Сахалінської області Іван Малахов, електропостачання буде відновлене. Крім того, у місто будуть доставлені намети, щоб у разі потреби розмістити людей, що лишилися без притулку, повідомляє агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус на Сахаліні викликав цунамі в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути