Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 18:56

Здійснюється найбільша у світі купівля телекомунікаційної компанії

Інвестфонд TPG, колишній Texas Pacific Group, і банк Goldman Sachs купують оператора бездротового зв"язку Alltel за 24,7 мільярда доларів. Операція стане найбільшою в світі купівлею телекомунікаційної компанії із залученням позикових засобів.

Покупці заплатять по 71,5 долара за кожну акцію Alltel, що на 9,6 відсотки більше за ціну паперів на час закриття торгів на біржі 18 травня. Акції компанії виросли в ціні до семирічного максимуму, після того, як газета The Wall Street Journal вперше написала про те, що компанія веде переговори з інвесторами.

Alltel, заснована в 1943 році, є п"ятим по величині оператором бездротового зв"язку в США. Вона працює, в основному, в сільській місцевості, забезпечуючи там зв"язком абонентів AT&T і Verizon Wireless, які є найбільшими в країні операторами мобільного зв"язку.

У 2006 році Alltel виділила свій бізнес у сфері обслуговування фіксованих ліній в окрему компанію. Після цього обороти компанії в сегменті мобільного зв"язку виросли на 13 відсотків, досягнувши двох мільярдів доларів, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Здійснюється найбільша у світі купівля телекомунікаційної компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути