понеділок, 14 квітня 2008 13:04

Зброя для афганської поліції помилково потрапила до рук талібів

Вертоліт сил коаліції помилково скинув вантаж зброї, що призначався для поліції Афганістану, не в те місце призначення, повідомляє агентство AP з посиланням на представника афганської розвідки. В результаті "невеликий ящик" з невстановленою кількістю зброї всередині потрапив до рук талібів.

Доповівши про події парламентському комітету з безпеки, глава афганської розвідки Армулла Салех розповів журналістам, що вертоліт сил коаліції повинен був доставити вантаж зброї, їжі і боєприпасів у віддалену поліцейську дільницю провінції Забул в кінці березня. Проте, з невстановленої причини, вантаж був скинутий далеко від обумовленої точки.

Сили НАТО і об"єднана коаліція на чолі з США вже оголосили про те, що вертоліт не належав до їх військ. У свою чергу Салех відзначив, що не вважає подію випадковістю.

За словами представника провінції Забул в парламенті, вантаж був скинутий менш ніж в ста метрах від будинку одного з командирів руху "Талібан" і включав кулемети, автомати Калашникова, реактивні снаряди і запас їжі. Салех назвав версію політика заснованою на чутках, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Зброя для афганської поліції помилково потрапила до рук талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути