середа, 06 серпня 2008 15:34

Збитки від повені на Закарпатті становлять 164 мільйони гривень

За попередніми даними, збитки від стихії у Закарпатській області становлять 163,7 млн. грн.

Як повідомили в управлінні інформації та зв"язків із громадськістю Закарпатської обласної державної адміністрації, у регіоні триває ліквідація наслідків стихійного лиха.

На сьогодні в області вже немає жодного підтопленого населеного пункту. Повністю зійшла вода з усіх садиб та будників жителів постраждалих районів. Частково підтопленими залишаються майже 900 гектарів сільськогосподарських угідь.

Згідно з уточненими даними, внаслідок паводку в області було зруйновано та пошкоджено 129 мостів, з них 14 – автомобільних, пошкоджено 67 км автомобільних доріг, зруйновано майже 26 км берегоукріплень, пошкоджено 1323 житлових будинків і 11 соціальних, культурних та побутових об"єктів. До всіх населених пунктів області забезпечено проїзд, відновлено газо-, енергопостачання та телефонний зв"язок.

У даний в області продовжуються відновлювальні роботи. Вже здійснено реконструкцію 4-х гідротехнічних споруд та 0,5 км дамб і берегоукріплень, триває ремонт доріг.

Для проведення подвірних обходів управління охорони здоров"я створило 32 мобільні медичні бригади. Всього медиками оглянуто понад 7 тисяч осіб. Наразі госпіталізовано 15, з них троє дітей. На амбулаторному лікуванні залишаються 209 осіб, в тому числі 115 дітей.

Працівниками обласної СЕС призупинено експлуатацію 22 об"єктів, з них 2 дитсадки та 17 закладів громадського харчування.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 2 серпня прийняв рішення про часткове перерахування субвенцій з держбюджету в сумі 255 млн. обласним бюджетам 6 постраждалих від стихії областей.

Зокрема, Закарпатській області для надання допомоги громадянам виділено 3 млн. грн., для виконання відбудовних та інших робіт на об"єктах комунальної власності та часткового відшкодування збитків сільськогосподарських підприємств - 5 млн. грн, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Збитки від повені на Закарпатті становлять 164 мільйони гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути