Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 08:37

Збитки банків від кризи перевищили трильйон доларів

Сукупний об"єм списань і інших збитків, понесених фінансовими організаціями всього світу під час кредитної кризи, вже перевищив відмітку в трильйон доларів. Про це повідомляє агентство Bloomberg. Психологічно важлива відмітка була пройдена після того, як банки GoldmanSachs і MorganStanley відзвітували про збитки на 2,32 і 2,2 мільярда доларів за квартал відповідно.

За підрахунками Bloomberg, американські фінансові організації (банки і страховики) втратили від кредитної кризи близько 678 мільярдів доларів, а європейські - приблизно 300 мільярдів доларів. Крім того, збитки понесли і банки на інших континентах.

Агентство також відзначає, що фінансові організації витратили близько 928 мільярдів доларів на рекапіталізацию і звільнили 39 тисяч людей. У одних тільки США на порятунок банків було витрачено близько 700 мільярдів доларів.

Більше інших від фінансової кризи постраждав американський банк Wachovia, який списав близько 96,5 мільярдів доларів. У свою чергу Citigroup втратив протягом останнього року близько 67 мільярдів доларів, а швейцарський UBS - 48,6 мільярда доларів.

Банки в розвинених країнах по всьому світу почали списувати величезну кількість цінних паперів як безнадійні борги після того, як в США вибухнула іпотечна криза. Вважається, що вона був викликаний тим, що в світі було випущено велику кількість незабезпечених іпотечних цінних паперів. Іпотечна криза швидко привела до фінансової, а та, у свою чергу, - до загальноекономічної.

Для того, щоб зрозуміти, наскільки велика цифра в один трильйон доларів, досить сказати, що загальні доходи бюджету Росії на 2009 рік заплановані на рівні 10,9 трильйонів рублів (близько 390 мільярдів доларів).

Зараз ви читаєте новину «Збитки банків від кризи перевищили трильйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути