субота, 15 листопада 2008 14:45

Завтра в Україні почнуть діяти нові правила дорожнього руху

Завтра в Україні почнуть діяти нові правила дорожнього руху

У неділю, 16 листопада, в Україні набирає чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", ухвалений Верховною Радою 24 вересня і підписаний Президентом України Віктором Ющенком 14 жовтня.

Нагадаємо, що цим законом пропонується, зокрема, збільшення розмірів штрафів за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. В середньому штраф за правопорушення становитиме 85-100 грн. Значно підвищується відповідальність за здійснення грубих порушень Правил дорожнього руху, зокрема, штраф за проїзд на заборонений сигнал світлофора становитиме 170-204 грн., а за управління транспортним засобом у нетверезому стані – 1360-2550 грн.

За грубі й систематичні порушення Правил дорожнього руху рішення про покарання у вигляді позбавлення права управління транспортним засобом або стягнення штрафу значного розміру прийматимуться тільки судом.

За більшість порушень Правил дорожнього руху стягнення накладатимуться посадовцями ДАІ, які мають спеціальні звання: інспекторами ДАІ та начальниками підрозділів ДАІ.

Крім того, передбачається ввести механізм нарахування штрафних балів за порушення правил. У разі, якщо сума нарахованих штрафних балів досягне або перевищуватиме 30 балів, порушник у судовому порядку буде позбавлений права управління транспортним засобом.

Також передбачається надати працівникам міліції право вилучати посвідчення водія до ухвалення рішення судом у тих випадках, коли Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено позбавлення права управління транспортними засобами.

Крім того, законом передбачається впровадження і використання приладів автоматичної фото- і відеофіксації правопорушень, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Завтра в Україні почнуть діяти нові правила дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути