середа, 22 серпня 2007 18:37

Затриманий винуватець пожежі в Херсонській області

Правоохоронці Херсонської області затримали людину, яка причетна до виникнення останньої масштабної лісової пожежі в області, повідомив голова обласної адміністрації Борис Силенков.

"Мені повідомили, що затримали безробітного місцевого жителя, який причетний до підпалу лісу і останньої масштабної лісової пожежі. Він вже надає свідчення", - сказав він.

При цьому глава області відзначив, що пожежа придбала великі масштаби не тільки з вини цієї людини, а і через непрофесіоналізм місцевих працівників Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і Державного комітету лісового господарства.

"На жаль, підтверджуються дані про непрофесійні дії відповідальних за ліс і гасіння пожежі осіб. Після виявлення спалаху, на місце виїхала пожежна машина, проте пожежники згасили тільки верхні вогнища, і вже на другий день звідти, при сильному вітрі, почалася лісова пожежа, яка "накрила" 1,6 тис. гектара лісу", - відзначив Силенков.

Затриманий - житель Херсонської області 1959 року народження. Цей чоловік пас корів, розвів багаття, через сильний вітер і спеку він не зміг загасити вогонь і полум"я розповсюдилося на чималу територію.

Як повідомлялося, прокуратури Цюрупінського і Голопрістанського районів Херсонської області порушили кримінальне за статтею 245 Кримінального кодексу України - знищення або пошкодження лісових масивів, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий винуватець пожежі в Херсонській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути