Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 10:02

Затримали залізничників, які влаштували аварію потяга "Дніпропетровськ - Київ"

Керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерій Гелетей заявляє про затримку працівників залізниці за підозрою в здійсненні дій, які призвели до аварії поїзда "Дніпропетровськ - Київ".

Про це Гелетей заявив в ефірі "5 каналу".

"...Справді, затримано підозрюваних, котрі дали свідчення. Їх допитали й вони пояснили, що саме сталося... і ці люди справді працюють на цій станції (поблизу місця аварії)", - сказав Гелетей.

З його даних, здійснене втручання в механізм переведення стрілки, не пов"язане з рейсом "Дніпропетровськ - Київ".

"На вал електроприводу механізму стрілочного переведення було намотано шнур - з метою спроби переведення стрілки. Таким чином, вони робили спроби уникнути цієї неполадки вже кілька днів. Це не було спеціально зроблене під поїзд "Дніпропетровськ - Київ", - заявив голова служби з правоохоронних органів Секретаріату.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що черговий по станції після виявлення несправності стрілочного переведення не вжила відповідних заходів з приводу негайної зупинки зазначеного поїзда. Разом з тим електромеханік намагався за допомогою шнура запобігти неконтрольованому переведенню стрілки.

2 травня на ст. Росава Кагарлицького району на швидкості 115 км/год зійшли з рейок поїзд N168 "Столичний експрес" (Дніпропетровськ-Київ), 3 осіб госпіталізували.

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" пояснює причини аварії несанкціонованим переведенням залізничної стрілки сторонніми особами.

За цим фактом прокуратура Київської області порушила кримінальну справу, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Затримали залізничників, які влаштували аварію потяга "Дніпропетровськ - Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути