Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 19:26

Засідання суду у справі Гонгадзе" відбудеться 29 листопада

До Апеляційного суду Києва поступили результати психологічної і психолого-психіатричної експертиз підсудних у справі Георгія Гонгадзе. Про це повідомила представник інтересів в суді Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, наступне засідання суду у справі Гонгадзе після тривалої перерви, відведеної для проведення експертиз, відбудеться 29 листопада.

Слухання пройде в закритому режимі. Сторони у справі попросять суд надати час для ознайомлення з результатами експертиз. В даний час результати експертиз невідомі.

Апеляційний суд Києва виніс визначення про проведення медичних експертиз підсудним "у справі Гонгадзе" 24 липня цього року. Підсудному Миколі Протасову була призначена комплексна судово-медична психолого-психіатрична експертиза, а підсудним Валерію Костенко і Олександру Поповичу - психологічні експертизи.

Український журналіст Гонгадзе зник в Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений знеголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства. Замовники вбивства досі не встановлені.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи по звинуваченню виконавців вбивства Гонгадзе. Обвинувачені - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (знаходяться під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд). Ще один обвинувачений у вбивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку, ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Засідання суду у справі Гонгадзе" відбудеться 29 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути