Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 14:46

Запобігти вторгненню Армії Ізраїлю в Сектор Газа може тільки звільнення капрала Гілада Шаліта

Вищі офіцери Ізраїлю більше не бачать причин відкладати широкомасштабну операцію в Секторі Газа, контрольованому радикалами з "ХАМАСа". На майбутньому в найближчий день засіданні оборонного кабінету уряду вони наполягатимуть на її проведенні.

За даними видання, тепер запобігти широкомасштабному вторгненню в Сектор Газа зможе тільки звільнення капрала Гілада Шаліта, викраденого "хамасівцями" літом 2006 року. Військових підтримають глава генштабу Габі Ашкеназі та міністр оборони Ехуд Барак.

В останні дні на закритих нарадах Барак стверджував, що Ізраїль робив все можливе, щоб уникнути широкомасштабної операції, і це доведено всьому світу. Зараз вже практично ніхто не вірить, що перемир"я, пропоноване "ХАМАСом" і підтримуване Єгиптом, протримається скільки-небудь тривалий час, оскільки єдина мета терористів - отримання передиху для поповнення арсеналу перед новим витком насильства.

Ехуд Барак погрозив "хамасівцям" ще в понеділок, заявивши на зустрічі з главою єгипетської розвідки Омаром Сулейманом, що масштабна операція в секторі буде проведена, якщо екстремісти не припинять обстріл ізраїльських територій.

Поки ж у відповідь на вилазки бойовиків ізраїльтяни проводять в Секторі Газа рейди і авіаобстріл. В середу в серії авіаударів на півдні сектора поблизу табору біженців Хан-Юніс було убито двоє палестинських радикалів. Відомо, що один з них входив в "Бригади Іззеддіна аль-Кассама" (бойовий підрозділ руху "ХАМАС"), повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Запобігти вторгненню Армії Ізраїлю в Сектор Газа може тільки звільнення капрала Гілада Шаліта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути