Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 20:35

Замовник справи члена ВРП Гречковського організував витік змонтованих НСРД - захист

Замовник справи члена ВРП Гречковського організував витік змонтованих НСРД - захист
Адвокати Гречковського заявили про витік матеріалів справи. Фото: Mybook

Адвокати члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського, обвинуваченого в незавершеному замаху на шахрайство, Петро Бойко та Ігор Черезов заявляють, що матеріали справи, в тому числі змонтовані файли НСРД, набули розголосу з метою тиску на суд.

Про це адвокати повідомили Українським Новинам.

Зокрема, за словами адвокатів, оприлюднені відео і аудіофайли негласних слідчих дій, які надавалися прокуратурою як докази в судових засіданнях, де не було журналістів.

"Проведено монтаж, підроблення та злив. Такі дії прокуратури порушують відразу декілька статей законодавства, презумпцію невинуватості та є тиском на суд. Ми маємо інформацію, що буде дискредитація суду ", - сказав Бойко.

Він нагадав, що така ситуація в цій справі відбувається не вперше.

За його словами, в день вручення підозри Гречковському в 2016 році в руки журналістів потрапило відео затримання і допиту другого підозрюваного, який швидко провели без адвоката.

"Як відео потрапило в ЗМІ, прокуратура в суді не пояснила. Хоча очевидно, що це не могло і зараз не може відбуватися без їх відома і сприяння ", - вважає Бойко.

За словами адвоката, "підривні" інформаційні дії прокуратури пояснюються слабкістю юридичних доказів і відбуваються для тиску на суд і громадську думку.

"У вересні - жовтні у нас було більше 10 засідань. Стадія надання доказів закінчилася. Прокуратура виклала все, що зібрала. У звинувачення не було жодного свідка, заявник виявився фактично розкритий в ході допиту як провокатор спецслужб. Шкода, що там не було журналістів - вони б побачили, як створена прокурорами сенсаційна історія для ЗМІ розвалилася через нестиковки, помилки провокатора і відсутність доказів. Суд - це не ток-шоу. Відігравши свою партію, прокурори знову повернулися в медіа, де їм легше "продавлювати" лінію "великих викриттів", - вважає Бойко.

Адвокат Черезов нагадав, що проти прокурорів, потерпілого і замовника відкрито кримінальну справу за шістьма статтями, в тому числі за фактом зловживання повноваженнями.

"Справа Гречковського спочатку супроводжувалася грубою інформаційною атакою, а кампанія по дискредитації оцінюється в кілька сот тисяч доларів, витрачених замовником справи. Чергова інформаційна паніка доводить, що справа Гречковського має конкретного замовника, і цей замовник керує прокурорами сильніше, ніж закон. Вони вже доповіли, що в суді облажались і знову пішли "продавати" свою версію в ЗМІ ", - вважає Черезов.

Як повідомляли Українські Новини, справа проти члена ВСП Гречковського розглядається в Шевченківському районному суді з жовтня 2017 року.

Гречковського звинувачують в незавершеному замаху на шахрайство.

В ході судових засідань був допитаний колишній співробітник Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитро Сус.

У своїх свідченнях він назвав замовника справи проти Гречковського.

Сус підтвердив, що ставилося завдання знайти підстави для відкриття кримінальної справи проти Гречковського та за це керівництвом пропонувалися гроші.

За словами свідка, справу вдалося відкрити з 6-ї спроби, коли була спровокована необхідна ситуація за участю арбітражного керуючого з Житомира.

Зараз ви читаєте новину «Замовник справи члена ВРП Гречковського організував витік змонтованих НСРД - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути