Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2007 11:27

Закінчились теледебати між Руаяль та Саркозі

Буквально кілька хвилин тому завершилися теледебати між учасниками другого туру президентських виборів у Франції - кандидатом від правих сил та колишнім міністром внутрішніх справ Ніколя Саркозі та соціалісткою Сеголен Руаяль.

Це була остання спроба кандидатів на найвищу у країні посаду переконати виборців. Наслідки двобою - вже в неділю. Тоді французи прийдуть на дільниці, щоби підтримати кандидатів у другому турі.

Усміхнена та у строгому діловому костюмі - соціалістка Сеголен Рауяль за кілька хвилин до початку телевізійного двобою випромінює оптимізм та упевненість. На перемогу у теледебатах рішуче налаштований і кандидат від правих сил та колишній міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі. Напередодні він порівняв останні дні політичної кампанії із славнозвісною велогонкою "тур де Франс" і заявив про готовність "прийти до фінішу" першим. Теледебати у прямому ефірі обидва учасники другого туру президентських виборів називали останньою спробою переконати французів у правильності свого політичного курсу. Для соціалістки Сеголен Руаяль, яка згідно із соціологічними опитуваннями, програє кандидату від правих сил Ніколя Саркозі, телевізійний двобій був спробою завоювати симпатії тих виборців, які у першому турі голосували за інших кандидатів. Розпочалася розмова із викладу поглядів, яким має бути наступний президент Франції.  Саркозі запевнив - у разі свого обрання він орієнтуватиметься на досягнення конкретного результату та забезпечить французів реальними правами. Руаяль зі свого боку більше говорила про дотримання чільником держави моральних принципів у зовнішій та внутрішній політиці.

Пересічні французи твердять, що теледебати допоможуть остаточно визначитися тим, хто не вирішив, чи йти взагалі на виборчі дільниці цієї неділі. Націоналіст Жан марі Лє Пен, який у першому турі набрав близько одинадцяти відсотків, закликав своїх прибічників бойкотувати голосування шостого травня. І саме дискусія у прямому ефірі має змусити майже чотири мільйони виборців вирішити - чи виконувати свій громадянський обов"язок чи дослухатися свого політичного ватажка.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, відстань між Рауяль та Саркозі - шість відсотків на користь екс-міністра внутришніх справ. Втім експерти не виключають сенсації на недільному голосуванні. Навіть якщо Руаяль не вдаться перемогти 6 травня, вона вже стала першою француженкою, що вийшла до заключного туру президентських перегонів, повідомляє П`ятий канал.
Зараз ви читаєте новину «Закінчились теледебати між Руаяль та Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути