Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 07:59

Жак Ширак відмовився повторно балотувася на виборах президента Франції

Французький президент Жак Ширак відмовився від наміру повторно балотувася на виборах, які відбудуться 22-го квітня. Оглядачі вважають це фіналом його політичної кар"єри.

Цей політичний довгожитель став dпливовим гравцем на європейській арені ще в середині минулого століття. За 73 роки віку 12 років Жак Ширак був президентом. На прийдешніх президентських перегонах лідирують чинний міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі та соціалістка Сеголен Руаяль.

Пан Саркозі, попередньо коментуючи імовірну відмову Жака Ширака від президентських амбіцій, казав, що у своєму зверенні чинний лідер вкаже, за кого голосувати. Себто урядовець натякав на себе. Підігріває стан справ те, що половина французів, досі не визначилися, за кого віддати голоси. Зауважимо лише, що за французькою Конституцією, Жак Ширак і не мав права втретє поспіль йти на президентську посаду.

- По завершенні терміну моїх повноважень, прийшов час піклуватися про вас в інший спосіб. Я не прохатиму вас про новий мандат. Я продовжуватиму виборювати речі, за які я боровся протягом життя – за справедливість, прогрес, мир і процвітання Франції. З тим же запалом та пристрастю – але в інший спосіб. Я пишаюся тією роботою, яку ми зробили разом, - сказав Жак Ширак.

За матеріалами "5 канал".
Зараз ви читаєте новину «Жак Ширак відмовився повторно балотувася на виборах президента Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути