вівторок, 18 листопада 2008 08:29

Захоплений аравійський танкер відженуть на головну базу сомалійських піратів

Злочинці, які захопили в минулі вихідні саудівський нафтовий танкер "Сіріус Стар", відгонять судно на головну базу сомалійських піратів Ейл, де утримуються більшість захоплених в Аденській затоці кораблів. Про це агентству AP розповіло джерело у ВМС США.

Наголошується, що напад на "Сіріус Стар" став першим випадком, коли сомалійські пірати діяли далеко від Аденської затоки. Аравійський танкер був захоплений за 833 кілометри від кенійського порту Момбаса.

"Сіріус Стар", танкер водотоннажністю в 318 тисяч тонн, здатний перевозити до 2 мільйонів барелів нафти, став найбільшою здобиччю сомалійських піратів за весь час нападів. На борту судна знаходяться 25 членів екіпажа, це громадяни Хорватії, Великої Британії, Філіппін, Польщі та Саудівської Аравії.

Пірати поки не висунули жодних вимог для звільнення судна.

Через збільшену активність сомалійських піратів територіальні води Сомалі стали одним з найнебезпечніших в світі місць для судноплавства. За 2008 рік бандити атакували близько сотні судів, з яких майже чотири десятки були захоплені. Влада низки країн спробувала захистити цивільні судна та направили до узбережжя Сомалі військові кораблі, проте навіть не дивлячись на активне патрулювання пірати здійснюють напади з колишньою регулярністю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений аравійський танкер відженуть на головну базу сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути