Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2007 13:15

Захід відкоригує позицію щодо Ірану з урахуванням доповіді розвідки США

Захід відкоригує свою позицію щодо ядерної програми Ірану з урахуванням представленої напередодні доповіді розвідки США, заявив у вівторок іранському радіо голова МЗС ІРІ Манучехр Моттакі.

На його думку, з доповіддю розвідки США для світової спільноти став очевиднішим мирний характер іранських досліджень у ядерній сфері.

У понеділок апарат директора національної розвідки США розповсюдив 9-сторінкову несекретну версію доповіді, яка називається "Іран: ядерні наміри і можливості".

Документ, підготовлений у вигляді прогнозної "національної розвідувальної оцінки", спирається на розвідувальну інформацію, що є у розпорядженні США, за станом на 31 жовтня 2007 року.

У доповіді повідомляється, що до осені 2003 року іранські військові організації працювали над створенням ядерної зброї, а потім ці роботи було зупинено.

Раніше під тиском США Рада Безпеки ООН у зв"язку з небажанням Тегерана ввести мораторій на збагачення урану прийняла дві резолюції - 1737 і 1747, які передбачають санкції відносно іранської ядерної і ракетної програм. Іран відмовився виконувати вимоги цих документів, назвавши їх незаконними. США і ряд європейських країн висловлюються за ухвалення третьої резолюції з іще жорсткішими додатковими санкціями проти Тегерана, якщо Іран не виконає накладених на нього міжнародних зобов"язань, повідомляє РИА Новости.

 

Зараз ви читаєте новину «Захід відкоригує позицію щодо Ірану з урахуванням доповіді розвідки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути