Ексклюзиви
середа, 02 січня 2008 15:08

Загальні вибори в Пакистані перенесені на 18 лютого

Парламентські вибори в Пакистані пройдуть 18 лютого 2008 року. Цю дату оповістив 2 січня глава республіканського центрального виборчого комітету Казі Мохаммад Фарук. Раніше вибори були призначені на 8 січня, але через загибель глави Пакистанської народної партії Беназір Бхутто 27 грудня 2007 року їх довелося перенести на пізніший термін.

Глава ЦВК на прес-конференції, присвяченій майбутнім виборам, відзначив, що смерть Бхутто викликала серйозні безлади в чотирьох провінціях Пакистану. В результаті до 8 січня ЦВК не вдалося б підготувати ні списки виборців, ні бюлетені для голосування. Казі Мохаммад Фарук також пояснив, що уряд Пенджабу запропонував відсунути вибори на другу половину лютого з тим, щоб вони не припали на священний для мусульман місяць Мохаррам, який в 2008 році почнеться 10 січня і закінчиться 8 лютого. На Мохаррам в Пакистані особливо часто припадають зіткнення між сунітами і шиїтами.

Пакистанська народна партія піде на вибори на чолі з вдівцем Бхутто Асіфом Алі Зардарі та їхнім сином Білавалом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Загальні вибори в Пакистані перенесені на 18 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути