Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 10:51

За зґвалтування іракської дівчинки сів до в"язниці третій солдат США

У середу військовий трибунал США засудив 20-річного рядового Брайана Говарда (Bryan Howard) до п"яти років ув"язнення за участь у зґвалтуванні й убивстві 14-річної іракської дівчини з міста Махмудія, а також у розстрілі трьох членів її сім"ї.

Говард визнав свою провину і пообіцяв слідству дати свідчення проти інших учасників злочину, уникнувши таким чином 15-річного терміну. Якщо він виконає всі умови угоди зі слідчими, то проведе у в"язниці лише 27 місяців.

Раніше молодший сержант Джеймс Баркер (James P. Barker) і сержант Пол Кортес (Paul E. Cortez) заявили під присягою, що 12 березня 2006 року вони кілька разів по черзі зґвалтували Абір Касим Хамзе альДжахабі. У цей час рядовий Стівен Грін (Steven Green) застрелив членів її сім"ї, а потім і її саму. Говард і рядовий Джесі Шпільман (Jesse V. Spielman) не брали безпосередньої участі в злочині, але знали про нього і знаходилися поряд.

Баркера засудили до 90 років тюремного ув"язнення, а Кортеса – до 100 років, проте обидва зможуть добиватися умовного звільнення після того, як відсидять перші десять років. Засідання військового трибуналу, на якому ухвалять вирок Шпільманові, відбудеться 2 квітня, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «За зґвалтування іракської дівчинки сів до в"язниці третій солдат США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути