пʼятниця, 11 квітня 2008 13:00

За роки незалежності в Україні зроблено понад 30 мільйонів абортів

Громадські організації заявляють, що в Україні за роки незалежності було зроблено понад 30 мільйонів абортів.

Попри те, що згідно з офіційною статистикою їхня кількість з кожним роком зменшується, досі в Україні щороку роблять понад 250 тисяч абортів - приблизно сімсот щодня.

Це у багато разів більше ніж у розвинених країнах.

Про те, що аборти загрожують демографічній ситуації в Україні, заявила одна з проукраїнських релігійних громадських організацій. Посилаючись на офіційну статистику, противники абортів кажуть, що за роки незалежності українки зробили 30 мільйонів абортів. Найбільше у 90 році - понад мільйон.

З кожним роком ця цифра зменшується, однак досі в Україні щороку переривають вагітність приблизно 250 тисяч разів. За офіційною статистикою, в Україні на 100 пологів припадає близько 94 абортів. Критики вважають українське законодавство надто м"яким у цьому питанні. Адже в Україні дозволяється переривати вагітність до 5 місяців.

Для порівняння - у багатьох європейських країнах це можна робити не пізніше ніж у два. Проти абортів виступають переважно релігійні громади, які прирівнюють їх до вбивства. З іншого боку, багато хто вважає, що заборона переривати небажану вагітність обмежить права жінок.

Дослідники доводять, що в країнах, де аборти недозволені, як наприклад в Ірландії, народжуваність все одно не збільшується. Крім того, на думку деяких експертів, існує загроза збільшенням кількості покинутих дітей, як це було у Румунії за часів правління Чаушеску, коли там за аборт саджали до в"язниці, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «За роки незалежності в Україні зроблено понад 30 мільйонів абортів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути