Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 19:54

За місяць на українських дорогах запрацюють камери

Начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць вважає, що співробітники його відомства уже за 30 днів будуть готові застосувати норму закону України фотовідеофіксацію порушень Правил дорожнього руху. Про це заявив він на розширеній нараді керівництва МВС.

Він підкреслив, що, згідно з новим законом, у разі фіксації правопорушення на дорозі технічними засобами складання протоколу буде не обов"язковим, повідомляє ЛІГА. "Автоматична система роздрукує зафіксовані сюжети, на яких буде відбитий як номер автомобіля, так і дата скоєння порушення, відшукає за базою даних власника і надішле йому поштою відповідну постанову з додатком фотографій. Власник автомобіля, якщо не він був за кермом, упродовж 10 днів може оскаржити постанову. Якщо через 15 днів після отримання "конверта від ДАІ" винуватець не заплатить штраф, його розмір подвоїться. Всі дані про накладення штрафів зберігатимуться в автоматизованій базі даних. Так, якщо хтось, одержавши лист, захоче викинути його в корзину, при проведенні техогляду на нього чекатиме "сюрприз": штраф доведеться сплатити у подвійному розмірі", - пояснив Коломієць.

Системи відеоспостереження фіксуватимуть і корупційні дії співробітників ДАІ. За словами керівника Департаменту ДАІ, держінспектор буде зобов"язаний працювати у зоні фіксації камери, а "це 270 градусів". "Автоматична роздруківка зафіксованого приладами за день зробить неможливим пропуск якихось порушень", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «За місяць на українських дорогах запрацюють камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути