понеділок, 17 січня 2022 04:30

За минулий рік в Україні відкрилося на тисячу ресторанів більше, ніж за 2020-й

За минулий рік в Україні відкрилося на тисячу ресторанів більше, ніж за 2020-й
Ресторанний бізнес відновлюється. Фото: Reuters

У порівнянні з 2020 роком ресторатори в Україні стали більше відкривати закладів, ніж закривати, при тому, що пандемія ще не закінчилася.

В 2021 році в Києві закрилося близько 150 ресторанів, а відкрилося 282 ресторани. Тобто за рік у столиці запрацювали ще 132 ресторани, в інтерв'ю Delo.ua розповіла директор Аналітичного центру "Ресторани України" Ольга Насонова.

Якщо порівнювати з 2020 роком, кількість ресторанів по всій Україні зросла на тисячу. Так, за минулий рік по країні закрилося близько 1,5 тисячі закладів, а відкрилося 2,5 тисячі. У 2020 році всього по Україні закрилося 4 тисячі ресторанів через часті локдауни.

Відкрилися різні заклади громадського харчування, але великих ресторанів менше, оскільки це більш дорогі проєкти. А найбільше відкрилося кав'ярень і барів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція заборонить нещепленим доступ до кафе, кіно та театрів

В цілому по Україні працює 600 тисяч співробітників громадського харчування станом на сьогоднішній день. У 2021-му році працювало близько 800 тисяч осіб. Це цифри без урахування неоформлених співробітників.

При цьому складно порахувати точну кількість, оскільки заклад може працювати як ФОП, так і як як ТОВ. Зазвичай на один ресторан оформлено одне ТОВ і кілька ФОП.

Парламентар від владної партії "Слуга народа" Микола Тищенко, який також є власником низки ресторанів, здивував своєю версією назви відомої української страви. Тищенко запропонував казати не "котлета по-київськи", а "мітбол по-київськи".

Зараз ви читаєте новину «За минулий рік в Україні відкрилося на тисячу ресторанів більше, ніж за 2020-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути