Ексклюзиви
неділя, 24 лютого 2008 10:43

За кращий пам`ятник Калнишевському Одеса заплатить 100 тисяч гривень

Конкурс на створення кращого пам`ятника кошовому отаманові Запорізької Січі Петру Калнишевському оголосив Одеський міськвиконком.

Як повідомили в управлінні інформації Одеської мерії, конкурс триватиме з 3 березня по 7 травня цього року, його призовий фонд становить 100 тис. грн.

Міськуправління архітектури і містобудування запропонувало міськраді узгодити місце встановлення монумента на розі проспекту Шевченка і проспекту Гагаріна, поряд з будівлею облдержадміністрації. Участь у конкурсі можуть взяти скульптори, архітектори і проектні організації, які мають відповідні ліцензії, а також студенти архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Пам`ятник останньому кошовому Запорізької Січі буде споруджено за залучені кошти.

До складу журі конкурсу ввійшли почесний голова Благодійного фонду імені Петра Івановича Калнишевського Валерій Балух, ректор Державної академії будівництва та архітектури Володимир Дорофеєв, головний архітектор Одеси Володимир Колокольников, народний депутат України Лесь Танюк, директор комунального підприємства "Одеспроект" Валерій Климентьєв, відповідальний секретар конкурсу, в.о. головного художника міста Одеси Едуард Михайленко, начальник облуправління архітектури і містобудівної політики Володимир Яровий та ін. Документацію для розробки конкурсного проекту видає секретар конкурсу Михайленко за адресою: Одеса, вулиці Гоголя, 10, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «За кращий пам`ятник Калнишевському Одеса заплатить 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути