Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2007 13:38

За користування мобільним телефоном північнокорейців страчують

Власті Північної Кореї посилили покарання для тих жителів країни, хто нелегально використовує мобільні телефони, а також поширює інформацію, що не пройшла цензуру. Про це повідомляється в опублікованій в Сеулі "Білій книзі", яка присвячена проблемі прав людини на півночі Корейського півострова.

Зокрема, за даними південнокорейських правозахисників, тепер відносно громадян КНДР за подібні дії "стала частіше застосовуватися страта". Втім, на підтвердження документ не наводить яких-небудь конкретних даних.

Нагадаємо, що простим північнокорейцям три роки тому заборонили користуватися мобільними телефонами та інтернетом. Ці засоби комунікації, втім, доступні для багатьох представників еліти, а також ряду співробітників акредитованих в країні іноземних організацій. Проте, деякі жителі КНДР нелегально провозять "мобільники" з Китаю і користуються ними в прикордонних районах, де зберігається зона дії стільникового зв"язку КНР, повідомляє NEWSru.

 

Зараз ви читаєте новину «За користування мобільним телефоном північнокорейців страчують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути