четвер, 06 грудня 2007 20:24

За день зйомок у кіно платили 50 гривень

27 листопада режисер Тамара Карпінська, 25 років, із кіностудії Довженка знімала фільм на поромі поблизу Сосниці на Чернігівщині. Робоча назва стрічки — "Ріка". Дія відбувається під час війни.

Карпінська — і автор сценарію, і режисер-постановник фільму. Це її режисерський дебют.

— Я почала писати сценарій після розмови зі своєю бабусею, яка постійно мене питає, чому я досі незаміжня, — розповідає Карпінська. — Я кажу: "Навіщо це мені?". А вона відповідає: "Щоб була родина, щоб любити одне одного". Ця фраза мене вразила. Наскільки все просто в житті. І мій фільм такий же простий, як і люди, про долю яких у ньому розповідається. Як вони любили, як чекали й дочекалися.

У головних ролях — актори Дмитро Гаврилов і Катерина Качан. Для масовки відібрали 30 сосничан. Кастинг проходив у місцевому готелі "Убідь". Набирали чоловіків із короткими зачісками, жінок без макіяжу й манікюру, дітей та підлітків. Вони грали робітників, селян, червоноармійців. За день зйомок кожен отримав 50 грн.

Усі сцени знімали на поромі, яким жителі сіл Пекарівської сільради переправляються до райцентру через Десну. Кіношного поромника зіграв справжній — Сергій Дудко, 38 років, підійшов за типажем. Чоловіка одягли в шинель, на голову — білого картуза. Та на річці поромом керував його напарник Олег Ясинський, 34 роки. Він у кадр не потрапив.

Зараз ви читаєте новину «За день зйомок у кіно платили 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути