вівторок, 05 червня 2007 08:59

За 543,5 млн гривень побудують канал Дунай-Чорне море

Кабінет міністрів України затвердив робочий проект будівництва глибоководного каналу Дунай-Чорне море, вартість якого складе 543,5 млн гривень. Згідно розпорядженню Кабміну, термін будівництва каналу складе 22 місяці. Введення його в експлуатацію передбачається  у четвертому кварталі 2008 р.

Робочий проект був поданий Мінтранзв"язку з такими основними показниками: протяжність суднового ходу - 172,36 км., протяжність морського підхідного каналу - 3,432 км., проектне осідання суден - 7,2 м. Ділянка будівництва каналу знаходиться у Килійському, Ізмаїльському і Ренійському районах Одеської області.

 

Із загальної суми 543,5 млн грн - 88, 1 млн грн виділять з місцевого бюджету і 455,4 млн грн - з інших джерел фінансування. 

 

Проект будівництва каналу Дунай-Чорне море неодноразово критикувався екологічними організаціями, які вважають, що судноплавний транзит тут економічно не вигідний, оскільки у цьому місці постійно накопичується мул, наносячи значні збитки унікальній природі Дунайського заповідника.

 

Проти будівництва каналу також виступала Румунія.

 

У 2004 році Румунія звернулася до міжнародного співтовариства з проханням створити комісію з вивчення впливу проекту на навколишнє середовище. Україна погодилася на проведення моніторингу у гирлі Дунаю.

Тоді ж фахівці з"ясували, що розбіжності України і Румунії з приводу розвитку судноплавства на Дунаї лежать не в екологічній, а в економічній площині. Румунія практично монополізувала право судноплавства у дельті Дунаю, а відкриття судноплавства по каналу у гирлі Бистре створює альтернативу для річкових перевезень і позбавляє румунську скарбницю мільйонних прибутків, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «За 543,5 млн гривень побудують канал Дунай-Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути