четвер, 09 серпня 2007 13:35

За 5 років у Києві побудують 20 станцій метро

До 2012 року в Києві планується побудувати 20 нових станцій метро, внаслідок чого протяжність ліній метрополітену збільшиться на 20 км. Про це на прес-конференції в четвер повідомив директор комунального підприємства "Київський метрополітен" Петро Мірошников. За його словами, загалом на це потрібно близько 15 млрд грн.

Зокрема, планується ввести в експлуатацію нову, четверту лінію метрополітену - Подольсько-Вигурівську (назва від с. Вигурівщина на Троєщині), яка поєднає вул.Глибочицьку із Троєщиною. Загальна протяжність цієї лінії складе 16 км, вона налічуватиме 12 станцій, одна з яких - глибокого залягання (більше 30 м), ще одна - неглибока, решта станцій будуть наземними. Також планується побудувати депо на Троєщині. На це необхідно від 5,3 до 5,7 млрд грн.

Крім того, планується побудувати другий вихід зі станції метро "Вокзальна" вартістю 344 млн грн, станцію "Львівська брама" (245 млн грн), а також завершити будівництво ділянки метрополітену від ст. "Либідська" у бік Національного виставкового центру з 4 станціями (2,1 млрд грн).

Мірошников нагадав, що в поточному році на розвиток метрополітену передбачено в міському бюджеті 1 млрд 157 млн грн., пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «За 5 років у Києві побудують 20 станцій метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути