Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 12:39

З швейцарського музею викрадена колекція годинників вартістю в декілька мільйонів

У Швейцарії з музею Жіро-Перрего в місті Шо-де-Фон невідомі злочинці в четвер викрали унікальну колекцію, що складається з більше ста годинників і хронометрів. За оцінкою експертів, загальна вартість вкрадених експонатів складає декілька мільйонів доларів.

Найцінніший викрадений експонат - камінний годинник з маятником, що обертається, "Водоверть під трьома золотими мостами". Цей годинник отримав золоту медаль на Всесвітній виставці в Парижі в 1867 році.

Як повідомив слідчий Сильві Фавр, троє молодих людей в масках проникли в музей вранці. Нападники зв"язали прибиральницю, розбили виставкові вітрини і винесли експонати.

За даними слідства, грабіжники попрямували на автомашині у бік французького кордону. Але, на думку експертів, викрадачам, якщо пограбування було замовлене, навряд чи вдасться реалізувати вкрадене, оскільки всі годинники добре відомі мистецтвознавцям і колекціонерам.

Годинна мануфактура Жіро-Перрего була заснована в Шо-де-Фон в 1856 році і спеціалізувалася на виготовленні унікальних дорогих годинників. У музеї фірми, що з 1999 року знаходиться на віллі "Маргарита", були зібрані кращі зразки творчості майстрів Жіро-Перрего, а також інших провідних годинникових заводів Швейцарії, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «З швейцарського музею викрадена колекція годинників вартістю в декілька мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути