пʼятниця, 18 травня 2007 11:00

З романа "Володар мух" зроблять дитяче реаліті-шоу

Телекомпанія CBS планує створити реаліті-шоу за мотивами романа британського лауреата Нобелівської премії з літератури Вільяма Голдінга "Володар мух" ("Lord of the flies", 1954). У сорокаденному проекті передбачається участь сорока дітей у віці від восьми до п"ятнадцяти років. Їх поселять в покинутому ще в XIX столітті містечку гірників Бонанза-сіті в штаті Нью-Мексіко.

В романі Голдінга кілька десятків школярів, що вижили після авіакатастрофи, опиняються на тропічному безлюдному острові. Надані самим собі, вони швидко забувають про цивілізацію і приймають звірині закони, встановлені найсильнішим і безпринципним хлопчиком. У фіналі книги одного з головних героїв вбивають, і лише несподівана поява дорослих рятує уцілілих дітей від остаточного хаосу і смерті.

За умовами реаліті-шоу Kid Nation ("Країна дітей") його учасники мають спробувати побудувати нормально функціонуюче суспільство. Дітям належить самостійно вибрати лідерів, які будуть ними керувати. Також їм потрібно буде повністю себе обслуговувати, включаючи готування їжі та прибирання будинків. На відміну від дорослих реаліті-шоу в Kid Nation учасники не виганятимуть слабких: діти самі зможуть піти, якщо їм захочеться. У фіналі кожного епізоду діти збиратимуться в міській мерії та присуджуватимуть один одному (або групі) нагороди. Призами можуть бути їжа та інші запаси або щось менш практичне, але бажаніше - наприклад, комп"ютерні ігри.

Продюсери CBS вважають, що завдання шоу - зрозуміти, чи можуть діти самоорганізовуватися в згуртовану групу, або вони "піддадуться спокусам, які увергнуть їх в хаос". Що зробить телекомпанія, якщо хаос переросте в анархію, не повідомляється, з посиланням на газету The Guardian, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «З романа "Володар мух" зроблять дитяче реаліті-шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути