середа, 11 липня 2007 15:46

З "Нашої України" вийшли голови Запорізької і Вінницької облорганізацій партії

Керівники Запорізької і Вінницької обласних організацій політичної партії "Народний союз "Наша Україна" Юрій Артеменко і Микола Сокирко заявляють про свій вихід з партії.

Народні депутати п"ятого скликання заявляють, що пішли на такий крок свідомо, оскільки більше не можуть відстоювати свою позицію в партії.

"Рядових партійців, депутатів різних рівнів поступово перетворюють на звичайних виконавців непродуманих, небезпечних для державності країни, а іноді і незаконних дій керівництва партії. Зневага статутом і думками обласних парторганізацій ведуть до небезпечної концентрації влади в одних руках", - йдеться в тексті їх заяви.

Глави двох обласних парторганізацій НСНУ заявляють, що розчаровані відсутністю послідовної позиції, невиконанням обов"язків, розстановкою кадрів за принципом "свій-чужой" і недотриманням "елементарних норм прва" керівництвом партії.

"Останньою краплею, яка спонукала нас ухвалити це рішення, стала непрозора і недемократична (без обговорення на з"їзді і партконференціях) процедура формування першої десятки мегаблоку НСНУ-НС. Думки рядових партійців при цьому просто не враховуються, їх навіть не запитували, а посилання на якісь закриті соцдослідження виглядають просто смішно", - заявляють  Артеменко і Сокирко.

На їх думку, таким чином лобіюється ідея імперативного мандата, проти якого опозиція активно виступала три роки тому. "У нинішніх умовах це просто засіб боротьби з іншою точкою зору, спроба загнати всіх непокірних, тих, хто свого часу пройшов чистилище мажоритарки, в стійло кнопкодавів", - йдеться в заяві.

Разом з обнародуваною заявою  Артеменко і Сокирко вийшли з політради "Нашої України", склали повноваження голів Запорізької і Вінницької обласних парторганізацій і вишли зі складу партії.

На парламентських виборах весною 2006 року Артеменко пройшов у Верховну Раду 55-м за списком "Нашої України", Сокирко - 75-м, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «З "Нашої України" вийшли голови Запорізької і Вінницької облорганізацій партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути