середа, 13 серпня 2008 08:49

З плану врегулювання грузино-осетинського конфлікту прибраний пункт про майбутній статус Південної Осетії і Абхазії

З плану врегулювання грузино-осетинського конфлікту, раніше узгодженого Францією і РФ, на прохання Грузії прибраний пункт про початок обговорення майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії, оголосив президент Михайло Саакашвілі.

"Цей пункт був прибраний тому, що допускає різні інтерпретації" - заявив Саакашвілі. Президент Франції Ніколя Саркозі підтвердив заяву Саакашвілі, додавши, що пункт про початок обговорення майбутнього статусу двох невизнаних республік прибраний з відома президента РФ Дмитра Медведєва.

Раніше повідомлялося, що в документ про основні принципи врегулювання конфлікту в ході переговорів Саакашвілі-Саркозі були внесені корективи, проте їх суть не уточнювалася. Після внесення змін Саакашвілі оголосив, що підписується під планом врегулювання і приймає умови припинення вогню в зоні грузино-осетинського конфлікту.

Документ, що містить шість основних принципів врегулювання конфлікту, був озвучений 12 серпня після зустрічі в Москві президентів РФ і Франції. Шостим пунктів цього документа був "початок міжнародного обговорення про питання майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії і шляхів забезпечення їх міцної безпеки". Тепер, за словами Саркозі, шостий принцип врегулювання містить лише згадку про шляхи пошуку забезпечення стабільності і безпеки в цих регіонах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «З плану врегулювання грузино-осетинського конфлікту прибраний пункт про майбутній статус Південної Осетії і Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути