Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 16:54

З підозрою на сибірську виразку госпіталізовано 760 людей

Більше 750 жителів індонезійського острова Флорес доставлено за два дні в лікарні з підозрою на сибірську виразку. Міністерство охорони здоров"я оголосило карантин в трьох селах, де люди заразилися через м"ясо хворих корів.

Напередодні з підозрою на сибірську виразку було госпіталізовано 20 чоловік, після чого власті ввели карантин в одному із сіл. Зараз ветеринари проводять масову вакцинацію поголів"я худоби на острові. Вивіз м"ясної продукції з сіл, де відмічені випадки зараження, заборонений.

Сибірська виразка - гостре інфекційне захворювання, здатне викликати запалення шкіри, лімфатичних вузлів і внутрішніх органів, приводити до летального результату. Людина може заразитися сибірською виразкою від хворої або вмерлої тварини.

Спалахи цієї небезпечної хвороби нерідкі на острові Флорес і сусідньому з ним острові Сумба. З 1994 року там зафіксовано 60 випадків зараження людей сибірською виразкою, від якої загинули дев"ять чоловік. У квітні на острові Сумба від сибірської виразки загинули п"ять чоловік, населення декількох сіл якийсь час знаходилося на карантині, передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «З підозрою на сибірську виразку госпіталізовано 760 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути