пʼятниця, 25 січня 2019 02:24

"З охороною ходив до туалету" - як українець побачив 193 країни світу
16

Сомалі
Фото: Із особистого архіву Костянтина Симоненка
Сомалі
Вручення сертифікату про національний рекорд на острові Пасхи
Зімбабве
Сомалі

Киянин Костянтин Симоненко за 10 років побував у 193-х країнах світу. Досягнення внесли до Національного реєстру рекордів України.

"У Сомалі пересувався з озброєною охороною. Четверо автоматчиків постійно супроводжували нашу маленьку групу, - розповідає Gazeta.ua Симоненко. - Навіть до туалету доводилося ходити з охороною. Ніде не зупинялися більше 20 -30 хв, адже іноземці для місцевих - це ласий шмат. Можуть узяти в заручники і вимагати викуп - один із розповсюджених видів бізнесу".

У багатьох країнах люди боялися фотографуватися. У Чаді, Південному Судані, Екваторіальній Гвінеї, Гвінея-Бісау людину з фотоапаратом сприймають або за шпигуна, або за чаклуна. Вірять, що "фотографія краде душу", каже мандрівник.

"Через це частенько доводилося з'ясовувати стосунки з військовими або поліцією, але завжди виходило вирішити питання полюбовно. Та одного разу довелося посидіти кілька годин у поліцейській дільниці в Гвінеї".

Симоненко зазначає, що найбільше вразили океанські мікрокраїни.

"Тувалу, наприклад, знаходиться на атолі, - каже Костянтин. - Має 400 метрів у ширину. За годину її можна обійти пішки. Там мешкає 10 тис. людей. Але при цьому ця країна є членом ООН, різних міжнародних організацій. Має свій кабінет міністрів, веде міжнародну діяльність. Люди там живуть в повній ізоляції. Багато того, що знаємо про інші країни, це лише картинка. Візьмімо Карибські острови - білосніжний пляж, пальми і теплий океан. Але так там лише три-чотири місяці. Решта року - урагани, тайфуни, які руйнують все на острові. Є багато інших райських островів. Вони красиві, але настільки ізольовані, що там проблемно навіть зарядити телефон".

Костянтин Симоненко почав писати книгу про власні подорожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Храм допомогли звести слони

"Це буде мозаїка із цікавих історій про країни, якими я мандрував. Зробив уже 40 відсотків із задуманого. Деякі люди хочуть виїхати з України, бо думають, що за кордоном живуть краще. Насправді таке добре, як у Європі, життя, мають лише 20 відсотків населення Землі. Решта живуть у кілька разів гірше за українців. Для багатьох африканців та азіатів було б за щастя переїхати до нашої держави. В Африці люди щасливі вже тим, що мають дах над головою".

Костянтин Симоненко став першим українцем, який відвідав усі 193 країни світу. У вересні 2018-го отримав сертифікат про Національний рекорд.

Мандрувати світом чоловік мріяв із дитинства. За останні шість років мав 379 перельотів і в цілому 57 діб, проведених у повітрі. Про подорожі розповів в інтерв'ю РБК Lite.

Зараз ви читаєте новину «"З охороною ходив до туалету" - як українець побачив 193 країни світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути