Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 07:54

З нового року подорожчають нові автомобілі

На початку 2009 року ціни на нові автомобілі виростуть. Таку думку висловив президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук.

"Виходячи з постійно зростаючого курсу американського долара, із січня 2009 року ціни в автосалонах на нові автомобілі виростуть. Сьогодні на ринку склалася унікальна ситуація коли імпортери і дилери автомобілів працюють у певному мінусі", - сказав Свинарчук.

На думку експертів, це відбувається тільки тому, що серед імпортерів ведеться "скидання" складів. Курсова різниця вже сьогодні не дозволяє імпортерам і дилерам виходити на мінімальну рентабельність бізнесу, і така ситуація не може тривати довго.

На прикладі компаній, що входять у корпорацію "Богдан" Свинарчук відзначив, що "ціновий портфель на автомобілі ми складали виходячи з обіцянок стабільної гривні і наші витрати розраховувалися за курсом 5-5,05грн. / 1 дол. США, сьогодні ж долар уже за курсом НБУ коштує майже 7 гривень. Така курсова різниця, безумовно, відіб"ється на кінцевій вартості автомобіля вже найближчим часом", повідомляє Finance.ua

Зараз ви читаєте новину «З нового року подорожчають нові автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути