понеділок, 22 грудня 2008 09:44

З кризою в Україні борються за допомогою звільнень

З кризою в Україні борються за допомогою звільнень

94% компаній у всьому світі зменшують витрати на персонал. В Україні найпоширеніший спосіб оптимізації – звільнення.

Було опитано голів 123 компаній світу в різних галузях економіки. Учасники опитування відзначили, що з 2009 року більшість компаній буде жити за урізаними бюджетами. Крім того, якщо ситуація на ринку буде погіршуватися, то у лютому-березні продовжиться скорочення видатків на персонал.

В Україні найпоширеніший спосіб оптимізації видатків – звільнення, вважає Кшиштоф Ліпка, партнер відділу податкових та юридичних послуг Pricewaterhouse Coopers в Україні.

"Цей підхід дуже недалекоглядний, оскільки не бере до уваги майбутні витрати на найм і навчання нового персоналу", — відзначив він.

Це підтверджує й опитування серед керівників українських компаній. Так, у страховій компанії "Оранта" два місяці тому прийняли програму антикризових заходів, в якій, зокрема, було враховано і скорочення однієї тисячі обслуговуючого персоналу (з 10 тисяч людей) по всій Україні.

Ще один спосіб заощадити на персоналі — скоротити витрати на його навчання. "Ми були вимушені скоротити зовнішні програми з навчання, а також жорсткіше лімітуємо службові витрати, такі як бензин, мобільний зв"язок", — відзначає Павло Зможний, директор компанії з виробництва фарб "Капарол Україна".

Водночас фахівці кажуть, що зараз на ринку багато вільних хороших фахівців і вдалий момент для того, щоб набрати хорошу команду, повідомляє Дело.

Зараз ви читаєте новину «З кризою в Україні борються за допомогою звільнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути