Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2008 17:52

З київських вулиць через спецоперацію ДАІ почали зникати маршрутки

В ході широкомасштабних оперативно-профілактичних заходів Державтоінспекції, що проходять в Україні з 10 січня, десятки водіїв київських маршрутних таксі позбулися водійських прав через порушення Правил дорожнього руху.

З кожним днем маршруток в Києві стає менше. Деякі маршрути, наприклад N230, що курсував з Хрещатику на Святошин, зовсім зникають. Перевізники пояснюють, що причина дефіциту маршрутів в тому, що інспектори ДАІ через суд позбавляють водіїв-порушників посвідчень.

Водії мікроавтобусів визнають, що їздять не ідеально, але стверджують, що на порушення їх часто штовхають пасажири, пішоходи або інші шофери. Наприклад, біля ринку Юність, де авто паркуються на проїжджій частині, маршруткам доводиться виїжджати на трамвайні рейки. "А там даїшники ловлять і забирають права на півроку", - розповідає водій маршруту N524 В"ячеслав, п"ятеро колег якого вже стали пішоходами.

У свою чергу водій маршруту N242 Олег стверджує, що на їх маршруті вже позбавили прав двох водіїв. "Було 15 машин, залишилося 13, а даїшники стоять і ловлять далі", - говорить Олег.

Столична ДАІ не має в своєму розпорядженні точних статистичних даних відносно водіїв маршруток, позбавлених прав в ході січневої спецоперації, оскільки серед інших порушників водіїв суспільного транспорту не виділяють.

Проте, за останніми даними, в період з 10 січня на всій території України за рішенням судів вилучено вже 16 566 водійських посвідчень, а в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України інформують, що ще 25 722 аналогічних справ залишаються на розгляді в судах.

Сьогодні в цілому в країні цілодобово працює понад шість тисяч даїшників. Вони несуть службу на 157 постах і 10762 маршрутах патрулювання, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «З київських вулиць через спецоперацію ДАІ почали зникати маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути