вівторок, 11 вересня 2007 10:56

З Києва не вивозять всього сміття

Компанії-перевізники твердих побутових відходів у Києві скоротили їх вивіз із 10 вересня.

Про це повідомив представник однієї з компаній.

"Із учорашнього дня (10 вересня) більшість перевізників, я думаю, що практично всі, частково скоротили вивіз відходів з міста Києва орієнтовно на 50%", - сказав він.

Він підкреслив, що це стосується вивозу сміття із всіх районів Києва й всіх приватних компаній, крім "Київспецтрансу".

Представник зазначив, що скорочення вивозу сміття пов"язане з тим, що Київська міська державна адміністрація не розраховується з перевізниками в повному обсязі за утилізацію сміття.

"Поточні платежі (з боку міськадміністрації) ідуть досить повільно, не в повному обсязі, і сьогодні в нас виник дефіцит коштів", - підкреслив представник.

Крім того, він повідомив, що Київміськадміністрація, яка обіцяла перевізникам компенсувати їхні витрати на утилізацію сміття за той період часу, поки тарифи на цю послугу не було підвищено, не виплатила цю компенсацію.

Представник сказав, що компанії попередили всі райони й написали лист мерові Києва Леоніду Черновецькому про вимушені заходи щодо скорочення вивозу сміття.

З його слів, Черновецький доручив районам розрахуватися з перевізниками, однак вони цього не зробили.

Перевізники обіцяють, що як тільки оплата їм буде йти в повному обсязі, вони поновлять вивіз сміття також у повному обсязі.

У червні Київ установив тарифи на вивіз твердих побутових відходів, вироблених населенням, бюджетними установами й іншими споживачами, 12,65-17,93 гривні за 1 куб. метр для 7 компаній.

Раніше 9 компаній-перевізників твердих побутових відходів у Києві заявили, що мають намір припинити роботу з 22 січня у разі непідвищення Київміськадміністрацією тарифів на вивіз сміття або невиплати компенсації різниці між собівартістю послуг і діючими з 1998 року тарифами, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «З Києва не вивозять всього сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути