понеділок, 14 квітня 2008 14:43

З Індії до Бангладеш відправився перший за 43 роки поїзд

Індія і Бангладеш відновили пасажирське залізничне сполучення, перерване 43 роки тому. Перший поїзд з індійського міста Калькутта відправився до Дакки 14 квітня 2008 року. На зустріч йому відбув поїзд з Дакки.

Перший пасажирський поїзд, що відправився з Калькутти, охрестили "Експресом Дружби". Його пасажирами стали 65 людей, переважно журналісти і політики. Як відзначає агентство AFP, першими пасажирами, які відправилися з Дакки до Індії, стали 418 людей.

Як очікується, "Експрес Дружби" курсуватиме між містами двічі на тиждень. У його складі буде сім вагонів, на 400 пасажирів. Квиток в один кінець коштуватиме близько восьми доларів.

Відправленню поїздів кілька разів намагалися перешкодити. 13 квітня 2008 року на залізничних коліях були виявлені і знешкоджені шість саморобних бомб. 14 квітня 2008 року відправленню поїзда намагалися перешкодити декілька людей, які стояли на залізничних коліях.

Пасажирське сполучення між столицею Бангладеш Даккою і адміністративним центром індійського штату Західна Бенгалія було перервано в 1965 році через індо-пакистанську війну. Проте вантажне залізничне сполучення між двома державами не переривалося.

Пасажирське сполучення між країнами поновилося в 1990 році, коли був запущений рейсовий автобус між Даккою і Калькуттою. Угода про відновлення пасажирського залізничного сполучення була підписана урядами Бангладеш і Індії в 2001 році. Проте через розбіжності в забезпеченні безпеки залізниці його виконання затягнулося на декілька років, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «З Індії до Бангладеш відправився перший за 43 роки поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути