понеділок, 15 грудня 2008 13:53

З гімну Туркменії прибрали ім"я Туркменбаши

Парламент Туркменії прийняв Закон "Про Державний гімн Туркменії", повідомляють в понеділок центральні газети країни.

Вперше необхідність внесення поправок в гімн країни озвучила на засіданні уряду, що відбулося на початку поточного місяця, голова парламенту Туркменії Акджа Нурбердиєва.

Вона аргументувала свою пропозицію численними зверненнями громадян країни, що надходять на адресу національного парламенту, а також необхідністю відповідності державного гімну Туркменії загальноприйнятим міжнародним стандартам.

Як повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело, новий текст гімну скорочений рівно на третину - прибраний один куплет і приспів, з якого починався старий гімн. Проте головною зміною стало повне вилучення з тексту приспіву, що повторювався раніше тричі, згадки про Туркменбаши (глава туркмен). Так називали в народі впродовж багатьох років першого президента Туркменії Сапармурата Ніязова. Тепер слово "Туркменбаши" змінене на "Халк", що в перекладі означає народ. У результаті рядок приспіву "Велике створення Туркменбаши (йдеться про державу - ІФ)" відтепер звучить як "Створений народом довіку".

Зараз ви читаєте новину «З гімну Туркменії прибрали ім"я Туркменбаши». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути