вівторок, 26 серпня 2008 11:42

З 1 вересня українцям доведеться платити за газ більше

З 1 вересня українцям доведеться платити за газ більше
Міністерство юстиції 20 серпня зареєструвала ухвала Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України 934 від 7 серпня 2008 року про затвердження нових відпускних цін на природний газ для побутових абонентів.

Ухвала регулятора, зареєстрована Мінюстом, розміщена на сайті парламенту.

Ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявності або відсутності у абонента лічильника, з 1 вересня 2008 року зростуть в порівнянні з тими, що діють, на 13-14,1%.

Реєстрація Мінюстом ухвал НКРЕ, що передбачають зміну цін на газ і електроенергію для населення, є обов"язковою умовою вступу їх в законну силу.

Як повідомлялося, в кінці 2005 року НКРЕ вирішила підвищити на 25% відпускні ціни на природний газ для населення і на 19,2-20,8% відпускні ціни на електроенергію. Проте тоді Мінюст відмовився зареєструвати відповідні ухвали, і комісія була вимушена їх відмінити як нереалізовані.

Уряд України в кінці червня рекомендував НКРЕ з 1 липня 2008 року встановити нові відпускні ціни на природний газ для побутових абонентів з урахуванням середньозважених граничних рівнів, які на 8,3-13,8% діючих.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів комісія затвердила в кінці 2006 року, вони діють з 1 січня 2007 року. Населенню поставляється природний газ, що добувається на території країни переважно державними підприємствами, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «З 1 вересня українцям доведеться платити за газ більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути