понеділок, 04 серпня 2008 09:39

Webmoney в Україні опинилися поза законом

Національний банк України дозволив створювати і обмінювати електронні гроші тільки банкам і лише в національній валюті. Це означає, що поширені платіжні системи Webmoney, Ukrmoney, "Інтернет.Деньги" опинилися фактично поза законом, пише газета "Комерсант-Україна". Для продовження роботи їм протягом року необхідно укласти спеціальні договори з кредитними організаціями.

За даними видання, Ukrmoney і "Інтернет.Деньги" вже працюють з банками, а Webmoney, система, яка вважається одним з лідерів ринку, - ще ні.

Ухвала Національного банку не стосується платіжних систем (наприклад, Visa або Mastercard), а також систем оплати рахунків електронним способом (Portmone або Paypal). Іншими словами, компанії можуть продовжувати працювати з електронними грошима, але створюватися вони повинні тільки в банках.

Крім того, кредитні організації отримали і ексклюзивні права на обмін наявних засобів на електронних і навпаки. З Національним банком України доведеться погоджувати випуск платіжних карт, що предоплаченних, по договорах із зареєстрованими в країні платіжними системами.

Розрахунки за допомогою електронних грошей сталі популярні у всьому світі кілька років тому, що пов"язане насамперед з розвитком інтернету. Платіжні системи в Мережі дозволяють, зокрема, здійснювати трансграничні переклади без значних комісій.

Зараз ви читаєте новину «Webmoney в Україні опинилися поза законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути