Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2019 15:12

Вищі поліцейські чини Києва фігурують у справі про фальсифікацію доказів

Вищі поліцейські чини Києва фігурують у справі про фальсифікацію доказів
Керівники найполіції намагаються приховати сліди причетності до перестрілки в Княжичах. Фото: argumentua.com

Керівники столичної поліції, за версією слідчих, могли підробити службові документи, аби приховати докази щодо причин смертельної перестрілки між правоохоронцями у селі Княжичі.

Про це йдеться у рапорті слідчих Генеральної прокуратури України, який оприлюднили у влозі "Таємниці Слідства" Дмитра Реплянчука.

Як довідався журналіст, після трагедії Генпрокуратура почала розслідування причин перестрілки, щоб встановити винних у загибелі правоохоронців.

Прокурори дізналися, що керівники київської поліції, зокрема, начальник Андрій Крищенко, його тодішній заступник Віталій Стрижак, колишній начальник карного розшуку Леонід Курята та інші могли підробити офіційні документи після перестрілки, аби сфальсифікувати докази.

"З метою приховання тяжких та особливо тяжких злочинів (…) організували складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (планів, рапортів, та інших документів) про організацію проведення слідчих дій та заходів", – зазначено в рапорті прокурора Дем'янюка, який отримало "Слідство.Інфо".

У Генпрокуратурі журналісту підтвердили, що кримінальне провадження щодо підробки документів досі розслідується, але підозру поки нікому не оголосили. Також у ГПУ зазначили, що в зв'язку з реформою цю справу передали до Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банду поліцейських кришувала СБУ" - батько загиблого в Княжичах

Журналісти намагалися отримати коментар начальника поліції Києва Андрія Крищенка про його версію щодо можливої підробки документів. Однак той не захотів спілкуватися на цю тему та порадив звернутися за коментарем до ГПУ.

Обвинувальний акт у справі про стрілянину у Княжичах на Київщині передали прокурору на затвердження. П'ятеро підозрюваних і їхні захисники вже ознайомилися з матеріалами досудового розслідування. У ньому йдеться про те, що фігуранти справи перевищили надані їм права і використовували вогнепальну зброю. В результаті загинули 4 правоохоронців

Зараз ви читаєте новину «Вищі поліцейські чини Києва фігурують у справі про фальсифікацію доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути