Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 10:04

В"єтнамську 75-річну вчительку нагородили за боротьбу з корупцією

 21 січня міжнародна неурядова організація Transparency International нагородила 75-річну мешканку Ханоя Льо Хьен Дук за боротьбу з корупцією у В"єтнамі, повідомляє AFP. Колишня шкільна вчителька витратила 25 років життя на звернення до місцевої влади за скаргами громадян, що піддалися здирству з боку чиновників. Нагорода була вручена у берлінському офісі організації.

Багато в"єтнамців, від яких вимагають хабарі, звертаються по допомогу до Дук. По кожному випадку жінка пише листи представникам влади, добиваючись законного рішення конфлікту. Все листування вона веде за власний рахунок, отримуючи пенсію всього лише у 70 доларів на місяць.

Кілька разів невідомі шантажували правозахисницю розправою. За словами Льо Хьен Дук, представники ООН пропонували їй особистого охоронця, але вона відмовилася. "Я стара, але я можу сама стежити за собою. Я боюся тільки одного - що у разі мого вбивства моя робота зупиниться", - заявила жінка.

Дук висловила подяку за премію, відзначивши, що це велика честь для неї і всіх потерпілих від корупції. Нагадаємо, що В"єтнам займає 123 місце в рейтингу 179 самих корумпованих країн світу за версією Transparency International, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В"єтнамську 75-річну вчительку нагородили за боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути