четвер, 18 грудня 2008 14:26

ВВС Ізраїлю завдали удару по сектору Газа

ВВС Ізраїлю 18 грудня нанесли авіаудар по об"єктах в секторі Газа, перший з червня 2008 року, коли було укладене перемир"я між Ізраїлем і контролюючим Газу радикальним ісламським рухом ХАМАС, передає агентство AssociatedPress.

Метою авіаудару, як повідомляється, стали пускові майданчики для ракет "Касам", якими палестинські бойовики обстрілюють ізраїльську територію з сектора Газа, а також цех по виготовленню "Кассамів".

Представники ХАМАС стверджують, що термін перемир"я закінчується в п"ятницю 19 грудня. Один з лідерів руху Халед Машаль раніше вже заявляв, що ХАМАС не збирається його продовжувати.

Зі свого боку Ізраїль стверджує, що у домовленості про припинення вогню немає остаточного терміну. У Армії оборони Ізраїлю відзначають, що минулий авіаналіт повинен стати серйозним попередженням Хамасу, який має намір перервати перемир"я.

Нагадаємо, що усна угода про припинення вогню між Ізраїлем і Хамасом фактично знаходиться на межі зриву. Бойовики відновили обстріл ізраїльської території: тільки за останні дні вони випустили 24 ракети. Поранення отримали два ізраїльтяни.

Зі свого боку Ізраїль посилив блокаду сектора Гази і провів наземну операцію, зруйнувавши підземний тунель, що йде з палестинської території через ізраїльський кордон.

Зараз ви читаєте новину «ВВС Ізраїлю завдали удару по сектору Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути