Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 15:42

Всі машини в Європі будуть оснащені системою стабілізації руху

У Європі автовиробники повинні будуть обладнати до 2012 року всі легкові і комерційні машини електронною системою стабілізації руху. Також в 2014 році вона повинна входити в стандартну комплектацію будь-якого автомобіля, що продається на території Європи, повідомляє "Авто-Центр".

Єврокомісія вважає, що нове правило дозволить запобігти великій кількості дорожньо-транспортних подій, в результаті яких щорічно гине більше чотирьох тисяч і отримують травми більше 100 тисяч жителів Європи.

Передбачається, що в нормальних умовах руху електронна система стабілізації дозволяє знизити кількість ДТП на 20%. В той самий час на мокрій і слизькій дорогах рівень аварійність знизиться на 30-40%.

Довідка

Електронна програма стабілізації руху (ESP) була спільно розроблена компаніями Mercedes-benz і Robert Bosch GMBH ще в 1992 році. У 1996 році під час "лосиного тесту", який імітує різкий маневр автомобіля при раптовому виникненні перешкоди на дорозі, наприклад тварини, один з журналістів перевернув Mercedes-benz A-class.

В результаті німецька компанія пішла на безпрецедентний крок - відкликала 130 тисяч машин цієї серії і обладнала їх ESP. З того часу A-class став першим автомобілем, в стандартну комплектацію якого входить система стабілізації.

У 2007 році Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оприлюднила вимоги, що передбачають обов"язкову установку електронної системи стабілізації на всі автомобілі масою менше чотирьох тонн, які набудуть чинності з 2012 року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Всі машини в Європі будуть оснащені системою стабілізації руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути