Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 10:02

Вперше в Україні запустили телемедичну платформу

Вперше в Україні запустили телемедичну платформу
Додаток "Пошук лікаря" є безкоштовним. Фото: Vodafon Україна

Інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова став першим учасником Всеукраїнської телемедичної платформи. Тепер лікарі Інституту зможуть контролювати стан післяопераційних пацієнтів, які продовжують реабілітацію в домашніх умовах.

Платформу створили "Vodafone Україна" і Українська асоціація розвитку інформаційних технологій у медицині, повідомляє прес-служба "Vodafone Україна".

Вона має 2 модулі. Перший - медичний портал MedBrama, що надає лікарям зручні інструменти для використання телемедицини в своїй щоденній практиці. Доступний виключно для лікарів. Другий модуль - безкоштовний мобільний додаток "Пошук лікаря", призначений для пацієнтів.

MedBrama допомагає лікареві розширити коло пацієнтів, економити час і зручно організувати робочий процес. У найближчій перспективі на порталі з'явиться можливість спільного обговорення фахівцями рідкісних або складних клінічних випадків. Для тих, хто планує надавати послуги в області телемедицини на платній основі, існуватиме система прийому платежів.

Щоб користуватися порталом, треба мати комп'ютер і доступ до Інтернету. Із моменту реєстрації лікаря на порталі MedBrama інформація про нього стає доступною користувачам "Пошуку лікаря". У ньому пацієнти можуть знайти потрібного фахівця за заданими параметрами (спеціальність, стаж роботи, назва клініки або за геолокацією), записатися на прийом, використовувати додаток як медичну картку, зберігаючи в особистому профілі необхідні файли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один клік - і медик у дорозі: в Україні запустили додаток екстреної допомоги

У додатку є функція телемедичного контролю з боку лікаря. Завдяки їй пацієнт може підтримувати постійний online-зв'язок із своїм лікарем. Це особливо важливо, коли йдеться про хронічні захворювання, складні патології або післяопераційні випадки.

Інститут імені Амосова у рік приймає 30 тис. пацієнтів і робить 5 тис. операцій, при цьому 100% пацієнтів Інституту повинні з'являтися на повторну консультацію для контролю за процесом одужання.

На початку року Національна служба здоров'я України запустила електронну карту медичних установ із повним переліком лікарів, адрес, телефонів і статистикою підписаних декларацій.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в Україні запустили телемедичну платформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути