Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2008 14:17

Влада Вірменії спростовує чутки стосовно масових жертв в Єревані

Інформація про велику кількість загиблих в результаті безладів в Єревані 1-2 березня не відповідає дійсності, повідомив прес-секретар президента Вірменії Віктор Согомонян.

В центрі Єревану 1 березня вранці поліція розігнала мітинг прихильників екс-президента Левона Тер-Петросяна, який програв на президентських виборах прем"єр-міністрові Серджу Саркісяну. Того ж дня учасники мітингу перемістилися до посольства Франції поблизу мерії Єревану, де і відбулися зіткнення з поліцією і ОМОН. За офіційними даними, загинули вісім людей.

"На жаль, число жертв складає вісім осіб. Чутки про те, що їх набагато більше, не відповідають дійсності", - цитує агентство Новости-Армения слова Согомонян у вівторок на прес-конференції в Єревані.

Согомонян заявив, що чутки є результатом помилкових відомостей.

Президент Вірменії Роберт Кочарян 1 березня пізно увечері підписав указ про введення в Єревані надзвичайного положення строком на 20 днів у зв"язку з акціями опозиції.

Президентом Вірменії на виборах 19 лютого вибраний діючий прем"єр і лідер Республіканської партії Серж Саркісян. За офіційними даними ЦВК країни, він набрав 52,82% голосів. Друге місце в президентській гонці зайняв екс-президент Левон Тер-Петросян - у нього 21,5% голосів.

І європейські спостерігачі, і спостерігачі від СНД визнали вибори відповідними міжнародним демократичним стандартам.

Прихильники Тер-Петросяна підсумків виборів не визнали і з 20 лютого проводили мітинги і ходи в центрі Єревану, вимагаючи призначити нові вибори, а також надати їм прямий ефір Суспільного телебачення. В п"ятницю Тер-Петросян звернувся до Конституційного суду Вірменії з позовом, в якому він оспорює підсумки виборів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Влада Вірменії спростовує чутки стосовно масових жертв в Єревані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути