Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 20:12

Влада України має частку в "бізнесі" з ОРДЛО

Влада України має частку в "бізнесі" з ОРДЛО

Влада України має частку в "бізнесі" з окремими районами Донецької і Луганської областей.

Оскільки в іншому випадку бізнесмен Рінат Ахметов не збільшив би вдвічі свої статки протягом минулого року, заявив донецький журналіст Сергій Гармаш.

"Більша частина вугілля і значна частина металургії розміщені на окупованих територіях.Територія неконтрольована, енергоресурси та робоча сила там набагато дешевші. Ми не знаємо, звідки це вугілля: з копанок чи дійсно із шахт. Але цифри говорять самі за себе. Збільшити за рік статки вдвічі Ахметов зміг завдяки адаптації до існуючої реальності. У 2014–2015 роках йому було складніше, і він, і влада шукали можливостей для співпраці. А вже у 2016 році все налагодилося, машина запрацювала. Тому вони зараз і незадоволені блокадою на Донбасі", – зазначив Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада Донбасу: аргументи "за" і "проти"

На його думку, наступного року статки Ахметова зменшаться. Також він вважає, що без підтримки української влади, зокрема і президента Петра Порошенка, Ахметов не зміг би збільшити свої статки.

"Так жорстко й публічно критикуючи "Самопоміч" через блокаду, Порошенко діє собі на шкоду й не розуміє цього. Це неадекватність і реальна істерика. Влада після рішення РНБО намагалася очолити блокаду, але так і не змогла. Через блокаду українська влада та олігархи зазнають збитків, але зупинити це вже не можуть", – резюмував Гармаш.

Перше місце в рейтингу мільярдерів України займає олігарх Рінат Ахметов зі статком $4,6 млрд. Минулого року капітали підприємця становили $2,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Влада України має частку в "бізнесі" з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути